Mineraalimeikit ovat monikäyttöisiä. Da Vinci luomivärit sopivat erinomaisesti niin luomille, kynsille kuin huulillekin. Rajausväriksi ne ovat myös loistavia.

Luomivärin levitys saattaa tuntua aluksi hankalalta ja puuterimaista mineraaliluomiväriä saattaa vahingossa tupsahtaa enemmän kuin oli tarkoitus. Levitykseen paras on aidosta karvasta tehty luomivärisivellin tai vaahtokumiaplikaattori. Itse pidän litteästä karvasiveltimestä enemmän.

Jauhetta kannattaa ensin ottaa varovaisesti siveltimeen ja sitten vielä tupsauttaa "ylimääräiset" luomivärin sisäkanteen. Näin sitä ei mene hukkaan. Sitten levittää varovaisesti painelemalla luomelle ja kestävyys on taattu. Luomivärit eivät pakene luomivakoon vaan pysyvät siisteinä koko päivän.

Huulikiilloksi ne sopivat kun "dippaa" väritöntä huulikiiltoa mieleiseen luomivärisävyyn. Se ei tunnu huulilla rakeiselta vaan ihan tavalliselta huulikiillolta.

Kynsilakka toimii samalla systeemillä kuin huulikiilto, eli dipataan sivellintä mieleiseen väriin. Tässä tosin kannattaa ensin laittaa mineraalijauhetta johonkin pieneen rasiaan tai esim pullon korkkiin mihin sitten kastaa kynsilakkaa. Saat taatusti kestävän lakan mikä kimaltaa ihanasti.

Rajausvärinä mineraaliluomiväri toimii niin että tekee esim luomivärin sisäkanteen pienen seoksen vettä ja jauhetta ja rajaa silmät rajaus-siveltimellä. Rajauksen voi toki tehdä myös kuivana, mutta intensiivisemmän tuloksen saat sekoittamalla vettä hieman joukkoon.  Mielettömiä bilemeikkejä tulee myös kun laittaa mustan rajauksen päälle esim jotain sähäkkää luomiväriä niin tulee upea metallinhohtoinen rajaus, mikä taatusti näkyy. Kaupan valikoimissa on myös hileiden ystäville mahtava hileluomiväri, mikä toimii parhaiten nestemäisenä rajauksena.